Взаимното споделяне е ключът към ефективната класна стая

Интервю на Иван Драгомиров в предаването “Отблизо” по БНТ

„Ефективното преподаване се случва когато се вслушваме в учениците. Децата в моята класна стая споделят много активно с мен, защото аз споделям много с тях. Това ги учи да развиват своята емоционална интелигентност“. Това сподели нашият прекрасен учител в начален етап Иван Драгомиров в предаването “Отблизо” по Българската национална телевизия.

Иван попадна в тазгодишната класация на Дарик “40 до 40”, а когато стартира с учителската професия той е и от онези 1.1% от учителите в България под 25 години. 

“На 22 години започна цялото приключение. Не влязох в класната стая с мисълта “еха, всички ще ме слушат и ще бъде мега яко”, а по-скоро започнах с това по какъв начин бих могъл да допринеса към процеса и учениците да го приемат за нещо нормално”, коментира още Иван. Той допълни, че в началото е трябва да бори недоверието на хората, но с течение на времето и учениците и родителите са повярвали в неговите методи на обучение.

За предизвикателствата на онлайн обучението, както и за това как да се повиши ефективността на класната стая можете да видите в интервюто.