Виртуални отворени врати с ЧОУ „Цар Симеон Велики” и Академия за родители

Дата

akademiya-za-roditeli-tzarsimeon-bezdata

Д-р Росица Врабевска разказва повече за философията и ценностите на училището

През изминалия уикенд ЧОУ „Цар Симеон Велики” отвори виртуално врати в партньорство с Академия за родители. В онлайн среща с д-р Росица Врабевска, основател на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики”, зрителите имаха възможност да разберат повече за философията на обучение в училището, както и да задават своите въпроси.

„Училището е открито през 2015 г. Вече 6 години работим в посока да изградим общност между родители, учители и ученици така, че да покажем един нов и различен подход към образованието в България. Създадохме и Образователния комплекс в тази връзка, за да можем да обхванем всички части от процеса на образование – детска ясла, детски градини, училище, гимназия, център за повишаване на квалификацията на учителите и спортен център”, започна д-р Врабевска.

По нейни думи основният стремеж на ЧОУ „Цар Симеон Велики” е децата да придобиват умения и да се изграждат като личности така, че да могат да бъдат полезни на обществото. 

Зад проекта за Образователен комплекс стоят д-р Милен и д-р Росица Врабевски. „Виждаме необходимостта от качествени кадри. Занимавайки се с благотворителност и с обучение смятаме, че това е нашият принос към обществото и обществеността”, коментира д-р Врабевска.

„Стремим се да предоставим на децата всичко, което е необходимо за тяхното развитие по най-добрия начин и бидейки в тази среда те да могат да изпълнят техния потенциал. Нашата мисия – звучи малко помпозно – но, ние искаме децата да бъдат щастливи, да растат в среда на любов и уважение и да бъдат в центъра на образователния процес. На първо място за нас е да бъдем една общност с родителите, те да припознават ценностите и начина, по който ние виждаме бъдещето на децата и тяхното образование и да развиваме тяхното чувство за общност, родолюбие, предприемчивост, за да бъдат подготвени за реалностите”, обясни още д-р Врабевска.

Тя допълни, че сред целите на училището е придобиването на практически знания, а не просто гонене на оценки и получаване на диплома. „Трябва да има синергия между училищната общност и родителите”, заяви тя.

Цялото видео можете да видите тук:

Още
статии

BulgarianEnglish