В главната роля: Учители от ЧОУ „Цар Симеон Велики” и ЧГПНП „Асен Йорданов“ украсиха столицата с мотивиращи послания

От днес, 8 ноември, имаме удоволствието да ви поканим да разгледате вдъхновяваща фотоизложба в столичната градина „Кристал”, състояща се от 13 фотографии на учители от ЧОУ „Цар Симеон Велики” и новата гимназия ЧГПНП „Асен Йорданов“, както и техните лични истории и мотивиращи послания. 

Изложбата носи името „Всеки урок има силата да променя”, създадена е от екипа на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики” и е реализирана с подкрепата на Столична община. Събитието е своеобразно продължение на седмицата на народните будители, която всяка година се провежда в Частно основно училище „Цар Симеон Велики” и е посветено на съвременните будители – учителите.

На фотопаната греят едни от любимите преподаватели на учениците от образователните ни структори – Десислава Якимова, Хилари Николова, Ива Славова, Пламен Маргаритов, Радафина Петлешкова, Вероника Тодорова, Невсе Люманкова, Джовани Гамалонг, Станислава Стефанова,  Иван Драгомиров, Теодора Борисова, Мариела Ценова и Петя Тошева. Техните снимки улавят част от работния процес в училището и в гимназията. 

Изложбата беше открита от създателя на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики” д-р Росица Врабевска, която сподели:

В последните близо две години образователната ни система е поставена пред сериозно изпитание. Ситуацията е трудна за родители и ученици, но най-вече за учителите. С екипа спонтанно решихме да направим изложбата, чрез която да изразим признателността си към всички отдадени на професията преподаватели.

За мен е чест образователните ни структури да се свързват с тези прекрасни учители – отдадени на професията, работещи с хъс и високо ценени от учениците и родителите. Вярвам, че те ще оставят траен отпечатък в съзнанието на възпитаниците ни.“

Изложбените пана изобилстват от позитивни послания на учителите, някои от които специално са се върнали от чужбина, за да работят в полза на българското образование. Такава е например Радафина Петлешкова, която споделя: „Върнах се от Англия, за да преподавам на децата в България. Всеки път, щом вляза в класната стая, пълна с жадни за знания детски погледи, си казвам, че съм направила най-правилния избор.”

Друг цитат от изложбата гласи: „Предизвиквам децата да ми задават въпроси. Ако се затрудня с отговора, значи съм успял да ги науча не какво, а как да мислят.”. Негов автор е Пламен Маргаритов, който е директор на ЧГПНП „Асен Йорданов“ и преподавател по английски език и предприемачество.

Фотографиите ще останат на емблематичното място в столицата през следващите две седмици.