Училищен кабинет или магическа лаборатория – креативният подход на г-жа Станислава Стефанова

Дата

Репортаж в предаването „На кафе” по Нова телевизия

Какво бихте казали, ако вместо с лекции и учебници, часовете ви се провеждат в класна стая, напомняща кабинет от магическото училище „Хогуъртс“ в поредицата за Хари Потър?

Да, точно такъв е кабинетът на г-жа Станислава Стефанова – преподавател по науки в ЧОУ „Цар Симеон Велики” и ЧГПНП „Асен Йорданов” и един от най-креативните учители, за който професията никога не е била просто работа.

„Гледала съм различни клипчета от ютюб, самата аз съм си представяла ако аз съм ученик какво би ми харесало на мен. Винаги съм стигала до извода, че когато аз бях ученик съм искала аз да бъда в главната роля. Идеята е децата да ръководят учебния процес, а аз по-скоро да съм встрани и да ги подкрепям, за да развиват те своята любознателност. Аз мисля, че учителите трябва да сме модерни, постоянно да се рефрешваме”, отговори г-жа Стефанова на въпроса откъде идва идеята да провежда часовете си по този начин.

Станислава изповядва максимата, че учениците й трябва да стоят в средата на класната стая като по този начин им вдъхва увереност и изгражда доверие помежду им, превръщайки ги в творци на различни проекти и на собственото им бъдеще. 

„За мен е много важно освен академични знания, да развиваме и други умения, които са важни за бъдещето на тези деца – комуникационни, работа в екип, креативност. За мен е много важно правилата да дойдат от самите ученици.“

За нас е чест толкова амбициозен и отдаден преподавател да е част от нашия екип.

Гледайте цялото видео тук.

Още
статии

BulgarianEnglish