Учениците от ЧОУ „Цар Симеон Велики” дариха храна и консумативи за бездомни кучета

Дата

Част от децата и техните родители се включиха и в традиционната уикенд разходка на опашатковците в приюта в Сеславци

Доброто е заразно – доказаха за пореден път нашите възпитаници като осъществиха дарение за дейността на организацията „Бандата на 1500-те” и кучетата от приютите за безстопанствени любимци в Сеславци и Долни Богров. То бе под формата на качествена храна, за да се гарантира здравето на палетата в риск, лакомства и консумативи, които са от най-належаща нужда за опашатковците. 

„Това за което си мечтаем са съоръжения за игра за кучетата, за да разнообразяваме ежедневието им”, сподели при един от предварителните ни разговори основателката на „Бандата на 1500-те” Розалин Шмих. Ето защо част от дарението са дървена люлка и естакада за тренировки и игра на четириногите любимци, които съвсем скоро ще бъдат монтирани на територията на приюта в Долни Богров.

На традиционно организирана уикенд разходка в приют „Екоравновесие” в Сеславци, ученици и родители от училището дариха продуктите, поиграха и се позабавляваха с малки и големи кучета.

„Пожелавам ви някой ден всички сладки кученца да бъдат осиновени! Да бъдат здрави и щастливи”, сподели на отговорниците от приюта петокласничката Алиса по време на посещението. 

Средствата за дарението бяха събрани по време на Великденския благотворителен базар на училище „Цар Симеон Велики”, на който малчуганите продаваха ръчно изработени картички и сувенири.

„Бандата на 1500-те” е една от най-активните организации, насочени към грижата за животните в нужда. Нейните доброволци са убедени, че ще променят не само живота на кучетата в приютите, но и нагласата на обществото ни спрямо тях. От „Бандата” се грижат за спокойния живот на кучетата в няколко приюта на територията на столицата.

Още
статии

BulgarianEnglish