Ученици от ЧСУ „Цар Симеон Велики“ засадиха дръвчета в с. Иваняне

Ученици от Частно училище „Цар Симеон Велики“ засадиха над 20 дръвчета в с. Иваняне. Инициативата е съвместна с община Банкя и с. Иваняне, а средствата за засаждането са събрани от учениците на ЧСУ „Цар Симеон Велики“ по време на традиционния училищен благотворителен коледен базар в края на миналата година.

„Всичките ни деца са страхотни и с огромно желание да помагат – това е и едно от основните неща, които възпитаваме в учениците си – да избират своите каузи и да ги защитават. Те сами избраха да подкрепят тази инициатива и цяла година ме питаха „Г-жо, кога ще засаждаме дървета, хайде…!“ Е, трудно е да обясниш на деца, че обстановката е сложна, че не го позволява, че се изисква голяма подготовка. В крайна сметка не можехме да ги разочароваме и макар и с известно закъснение, взехме решение да проведем засаждането“, сподели директорът на ЧСУ „Цар Симеон Велики“ Галина Георгиева. 

В засаждането се включиха много родители, както и жители на с.Иваняне.

“Надяваме се ЧСУ Цар Симеон Велики да даде добър пример и все повече училища да организират подобни мероприятния. Нека не забравяме, че децата са нашето бъдеще и ако ги възпитаваме да бъдат информирани, активни и борещи се за по-чиста България,  за по-чист свят, то това непременно ще се случи. С малки крачки и с добър пример”, коментира още директорът на ЧСУ “Цар Симеон Велики”. 

Учениците вече са избрали и следващата кауза, за която ще събират средства на предстоящия коледен училищен базар. Този път инициативата им ще е свързана с подпомагане на приюта за кучета в с. Горни Богров.
Повече от събитието вижте в нашата галерия.