Учениците на ЧСУ “Цар Симеон Велики” зарадваха с дарение дом за деца с увреждания в Мездра

Благотворителността и добротворието са едни от основните общочовешки ценности, които екипът на ЧСУ “Цар Симеон Велики” цели да предаде на своите възпитаници. Добрият пример е заразен и учениците го доказват ежегодно. Поради усложнената обстановка вследствие на ограничителните мерки срещу разпространението на Covid-19, традиционният коледен благотворителен базар на училището беше отменен. Място за добрина и грижа, обаче, винаги има!

Учениците и екипът на ЧСУ  “Цар Симеон Велики‘‘ в с.Иваняне направиха дарение на Дома за деца и лица с увреждания в гр. Мездра. Като подарък за наближаващите празници всяко дете от комплекса получи плюшена играчка, книжка за оцветяване, учебното помагало “Моята България”, лакомства и напитки. На социалното заведение бяха осигурени и продукти от първа необходимост.

“Безкрайно сме благодарни за дарението на нашите нови приятели. Децата са изключително щастливи от получените подаръци, но най-вече от вниманието към тях’’, коментира Полина Александрова, директор на Комплекса за социални дейности. 

Децата от дома отвърнаха на жеста с ръчно изработени сувенири, както и с пожелания за скорошни срещи. 

„Знайте, че целият екип и всички ученици на ЧСУ “Цар Симеон Велики” сме ваши приятели!“ – с тези думи завършва картичката, изпратена от името на нашите ученици до децата, настанени в комплекса за социални услуги.

Дарението се реализира и с любезната подкрепата на нашите приятели и партньори от магазин “Комсед”, Olympus и “Пoбеда”.