Тервел Пулев изнесе открит урок по бокс в столично училище

Дата

Статия в сайта 24 часа

Боксьорът Тервел Пулев взе специално участие в спортния празник на столичното училище „Цар Симеон Велики”, район Банкя, по повод Деня на детето – 1 юни и се превърна в истинска сензация за учениците.

Спортистът изнесе кратка беседа пред децата за пътя към успеха и нестихваща му мотивация, след което обърна внимание на всяко дете, което искаше да се „докосне“ до него, да вземе автограф или да си направи снимка по време на специалния празник на училището под надслов „Мама, тати и аз”.

„Щастлив съм да видя толкова млади хора, които са жадни за спорт. За мен винаги е чест да съм сред младежи, които се интересуват от здравословен начин на живот”, сподели от сцената Тервел Пулев. „Много е важно образованието за изграждането на една нация, на един народ, на една държава. Ние като най-малката градивна единица – семейството – имаме за цел да изградим едни подрастващи, които да учат с желание”, допълни още боксьорът.

След краткото представяне Пулев демонстрира различни хватки от бокса, а в ролята на негови „противници“ на терена бяха ученици от 5, 7 и 9 клас, които нямаха търпение да научат едни от най-популярните движения в бойния спорт от известния боксьор.

„Определено ще запомня днешния ден с възможността да тренирам с Тервел Пулев! Много го харесвам и съм много щастлив, че бе гост в нашето училище. Надяваме се да ни посети отново, защото с моите съученици имаме още много въпроси за спорта, които искаме да му зададем”, сподели развълнуваният деветокласник Стелян.

Празникът на училището продължи и след показното на Тервел Пулев с най-различни спортни активности като зумба, йога, футбол, баскетбол, тенис и бойни изкуства, в които се включиха ученици, родители и учители. Проведе се и полезна викторина за здравословния начин на живот, а за финал всички се включиха в забавни щафетни игри. 

Още
статии

BulgarianEnglish