Табела на ценностите ориентира жителите и гостите на Банкя

Материал в Радио София – БНР

Д-р Росица Врабевска, основател на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики“

Табела на ценностите ориентира жителите и гостите на град Банкя. Арт инсталацията е висока около 2.5 м. и представлява масивна конструкция с цветни стрелки, на които са изписани едни от най-красивите думи в българския език – родолюбие, честност, благодарност, отговорност, толерантност, добротворчество, мечтай и други.

Табелата на ценностите е поставена до детската площадка в централния парк на Банкя по идея на екип от Частното училище „Цар Симеон Велики“, с. Иваняне.

“Идеята е, че трябва да облагородяваме мястото, в което се намираме. Да ставаме общност – на това се опитваме да научим децата. Засаждаме дръвчета, почистваме пътеката на здравето или други места в района на Банкя и Иваняне.

Това е  едно нормално продължение на всички тези инициативи, а децата участват в създаването и тъй като нашето училище е базирано на тези ценности, децата в тяхното ежедневие работят различни проекти, които са свързани с тези теми”, казва д-р Росица Врабевска, основател на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики“.

Целта на позитивните и цветни послания е да напомни на родителите и децата едни от най-важните общочовешки правила и ценности в живота, както и думите, които ежедневно трябва да си повтаряме.