Модул „Родолюбие“: Родолюбието е част от символиката на нашето училище. Учителите в ,,Цар Симеон Велики” възпитават у децата любов и гордост към родината и българщината. Продължаваме тази практика и през лятната ни академия. Ще потопим децата в традициите, занаятите и обичаите на нашите деди в миналото виртуално. Те ще се запознаят с първите българи,  обитавали нашата родина. Подготвили сме прекрасни изненади, забавни игри и дейности, които да разнообразят нашето онлайн обучение.

Модул „Опознай България“: В дните на летни приключения ще посрещнем младите българи, за да научим повече за географските данни на нашата малка, но много красива страна. Чрез презентации, рисуване, апликиране и събиране на информация ще се убедим колко красива и необикновена е нашата мила Родина. Ще научим за нейните защитени животни и растения, национални паркове и природни забележителности, с които се гордеем. ”Опознай България, за да я обикнеш!”

Модул „На гости на другите народи“: В този модул децата ще търсят и получават знания по забавен начин за хората в далечни държави, ще станат част от техните традиции и обичаи. Ще могат да посетят много интересни забележителности, да срещнат странни животни, да “вкусят” от национални ястия и научат други впечатляващи факти по света. Пътувайки виртуално, светът ще се окаже по-близък, по-шарен и достъпен за нашите ученици. Ще споделим наученото в проекти, които ще публикуваме на фейсбук страницата на училището. 

Модул „Дигитални приключения”: В този модул ще работим по проекти, игри или анимации, в които ще засегнем едни от глобалните и актуални теми на съвремието. Ще заложим на ценностите и ще открием тяхното  отражение в модерния технологичен свят. Докато се запознаваме с термини като променлива, алгоритъм и цикъл, ние ще пишем, не само код, но и ще творим послания. Ще задълбочим знанията си в програмирането, като същевременно учениците ще развият и ключовите си компетентности в тази област.

Модул „Литературна творителница“: Ние, българите, сме древен народ с вековни традиции. Гордеем се с нашата земя, нашите деца и нашия език. Всяко дете трябва да познава и владее своя роден език. То трябва да може да разговаря, да описва и да съчинява, като използва богатството от думи, мелодичността и красотата на българската реч. В модул „Литературна творителница“ ще се стимулира детското творчество, ще се обогатява активният речник на децата и може би ще открием някой бъдещ млад поет или писател сред нашите деца. Завладени от творчески идеи ще сътворим нещо българско и красиво, докоснало детската душа. В началото на новата учебна година бихме могли да представим нашите стихове и разкази.

Модул “Театрално ателие”: Във всеки малък ученик се крие един неоткрит артист. Ще предоставим поле за изява на всеки да развие своя талант. Претворявайки кратки литературни произведения и влизайки “в обувките” на героя, ще се докоснем до художествената литература, ще обогатим детския изказ и активен речник. Ще се научим да показваме емоция с действия и жестове. Ще развием емпатия и обогатим детската душевност.

Модул “Азбука на общуването“: По време на Лятната академия децата ще имат възможност да общуват любезно и позитивно помежду си, да се оформят като личности и да помислят над най-човешките теми: как говоря с другите хора, какво е толерантност и зачитане на чуждо мнение, как да подкрепя тезата си с невербална комуникация. В тези нестандартни часове учениците ще разглеждат казуси, ще правят красиви колажи, ще тръгнат по пътя на себепознанието, ще подобрят рефлексията си, ще научат как се печелят и задържат приятели по-лесно и как да защитават мнението си, без да обидят събеседника си. Ще си даваме обратна връзка и много ще се забавляваме заедно! Какво по-хубаво от повишаване на емоционалната интелигентност в игри, творчество и разговори?!

Модул „Приложни изкуства“: Ще даде възможност на учениците да творят активно през летния сезон, използвайки разнообразни техники и материали. Този модул ще насочи погледа на учениците и в други сфери, където изкуството остава незабелязано. Основната цел на този модул е децата да почувстват свободата да изразят своите идеи и да разгърнат творческия си потенциал смело, докато се забавляват.

Модул “В света на музиката”: Чрез музика, песни, танци и музикални игри децата ще пеят, ще  се забавляват  и състезават.  Лято ще е – пълно с музика, танци и игри и много приятели добри! Ще се потопим в необятния свят на музиката, като разгърнем своите музикални таланти и заложби. История и съвременно изкуство, песни и игри – всеки ще открие по нещо интересно за себе си. Музиката е навсякъде около нас!

Модул “Забавен английски”: Обичате ли да се забавлявате? Бихте ли искали да сте част от пътуване с различни забавни и интересни теми? За да направим това, ще трябва да следваме следната рецепта: 100 г. сръчност, щипка креативност, 2 лъжички забавление, разбъркваме с въображение и усмивки. 

Модул „English is fun”: ще отвори вратите на въображението и насочи учениците в различни области на езика. Нашата мисия ще е да комуникираме и изразяваме нашите идеи на английски език. Като крайните ни резултати ще бъдат споделени в училищните социални мрежи.

За записване се свържете с нас на office@tzarsimeon.bg, на телефон 0879216099 или попълнете формата за регистрация.

 
Горе
BulgarianEnglish