Дати: 01.06.2022 г. – 01.07.2022 г.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА АКАДЕМИЯТА

Чист въздух, слънце, спорт, детективски загадки и много забавления! Тазгодишната традиционна лятна академия на ЧОУ „Цар Симеон Велики” ще мине под надслов Summer Adventures и ще включва засилено чуждоезиково обучение, комбинирано с игри на открито, екскурзии, походи и изкуство. Summer adventures предоставя на учениците възможност да практикуват език в среда, възможно най-близка до тази на типичния езиков курс извън страната, без да се налага да напускат любимото училище.

Заниманията започват в 08:30 ч. и продължават до 16:30 ч. Програмата ни е богата и е съобразена с интересите на малките изследователи. Езиковите работилници ще се провеждат сутрин, като децата са разделени на групи, според нивото на умения. Следобедните работилници акцентират върху спортните дейности, сред които йога, зумба, футбол, баскетбол, лека атлетика, плуване, ритмика, танци и многообразие от щафетни игри на открито. В дневната ни програма са включени и ателиета по театрална драма, арт изкуство сред природата, музикални приключения, ежеседмични екскурзии и походи. 

ФОКУС НА АКАДЕМИЯТА

Част от фокусите, на които сме заложили са учене чрез игра, изграждане на увереност, самостоятелност и креативност, работа за екипност, създаване на общност. В програмата ни се включват и богато разнообразие от спортни занимания, които спомагат за развиване и обогатяване на двигателната култура на децата. Част от работилниците включват и теми свързани със здравословния начин на живот - хранене, движение, почивка, както и екология, развиване на емоционалната интелигентност и медиация.

Децата ще имат възможност да се срещнат с интересни казуси, ще добият увереност в езиковите си знания и умения, а пасивният речник, който притежават, ще се активира от ежедневното общуване в академията. В края на лятното приключение ще завършим с голямо събитие и много изненади.

ОСНОВНИ ЦЕЛИ НА АКАДЕМИЯТА

 • общуване свободно на английски и немски език;
 • разбиране за структурата на езика;
 • разширяване на активния речник;
 • изследване на разнообразни културни теми;
 • запознаване с различни спортове и добиване на култура на движението;
 • развиване на емоционална интелигентност и медиация.

ПРОГРАМА

Седмица 1 

През първата седмица в нашите работилници ще бъде щуро, шарено и цветно. Очакват ни дни, в които ще се отдадем изцяло на магията на театъра, драма клуб на чужд език, музикална работилница, както и галерия на открито. Децата ще имат възможността да развият талантите си и да творят в различни направления, в съчетание с много спорт и игри.

Седмица 2

Тук ще се запознаем с глобални теми и казуси, които ще решаваме чрез разгадаване на загадки, изготвяне на проекти и търсене на съкровища. Енергия и климат, опазване на природата, биологично разнообразие са само част от темите, които ще разгледаме. А в следобедните работилници ще спортуваме активно.

 

Седмица 3

Вкусно и здравословно! Очакват ни дискусии по темата за храненето, изработване на планове и програми за здравословен начин на живот и подходящи упражнения, много практика, както и вкусни деликатеси, които децата ще приготвят сами. Ще разберем как да изберем спорт, който ни доставя удоволствие и какви са ползите за нашето тяло.

Седмица 4

Игрите са любима дейност на всяко дете. Защо да не съчетаем и бизнес план, който ще ни помогне за това? В тази седмица децата ще изработят настолна игра за любимия спорт и ще направят маркетингово проучване, реклама и продажба.

През четвъртата седмица ЧОУ „Цар Симеон Велики” организира и петдневен лагер в детското ваканционно селище „Живей с любов”, което се намира в пограничното с. Смоличано, Невестино. Целта на лагера е децата да прекарват повече време сред природата, като им се предлагат алтернативни преживявания, сред които работилници за месена на хляб, правене на кукли от вълна, както и туристически преходи и походи. Така можем да им покажем колко по-забавен може да бъде активният начин на живот, а с това да намалим времето им прекарано с дигиталните устройства.

ПЕРИОД: 20-24 юни

ЦЕНИ: 225 лв.*

*В цената се включва изхранване на пълен пансион.

*В цената не се включват транспортните разходи.

*В цената не се включват таксите за допълнителните работилници.

Седмица 5

Последната седмица от лятната академия ще се проведе изцяло извън училище, в партньорство с нашите приятели от „Атмосфера спорт”. С професионализъм и отговорно отношение през годините, екипът на „Атмосфера спорт“ печели доверие, а с лично отношение, желание и всеотдайност към работата си, те ще дадат необходимата грижа и внимание на вашите деца. Надяваме се това изживяване да им остави спомени за цял живот.

ПЕРИОД: 27 юни - 1 юли

ЦЕНА: 414 лв.*

*Отстъпка за второ дете от семейството от 20%.

*Цената включва храна, транспорт, обучения, екипировка, входни такси.

*Цената не включва транспорт до училище и обратно. Тя се заплаща допълнително и е в размер от 10 лв. на ден.

Повече информация и програма на лагера можете да откриете тук.

 

ЕДИН ДЕН В АКАДЕМИЯ SUMMER ADVENTURES

 

 • Закуска
 • Две сутрешни езикови работилници
 • Работилница за емоционална интелигентност
 • Обяд
 • Спортни игри
 • Две следобедни спортни работилници 
 • Подготовка за финалното събитие на академията
 • Изпращане на децата

Цени:

Учениците могат да се включат във всички седмици, в някои седмици или в отделни дни, по Ваше желание. В таксата е включена домашно приготвена храна на място (закуска и обяд). 

Всички екскурзии се заплащат допълнително според вида на посещението.

За записване се свържете с нас до 31 май на имейл office@tzarsimeon.bg или на телефон 0879216099. Желаещите могат да попълнят и този формуляр за регистрация.

За записване се свържете с нас до 31 май на имейл office@tzarsimeon.bg или на телефон 0879216099. Желаещите могат да попълнят и формуляра

Горе
BulgarianEnglish