Г-жа Станислава Стефанова с поредно отличие

Преподавателят по природни науки в ЧОУ „Цар Симеон Велики” и ЧГПНП „Асен Йорданов” Станислава Стефанова грабна поредно първо място в състезание, посветено на STEAM преподаването в училище. Конкурсът носи името „Моята добра STE(A)M практика“, а г-жа Стефанова оглави категория „STEAM в природните науки“.

Проектът, с който кандидатства нашият учител е „От местопрестъплението” – в час по природни науки учениците влизат в ролята на детективи, за да разкрият мистериозно убийство с помощта на своите знания по химия и изследователските си умения. Ползите от провеждането на такъв урок са: екипна работа, връзка между придобитите знания в час по природни науки с реалния живот, прилагане на практика и досег с една по-нетипична професия – криминалист. През цялото време учениците са в активна роля, поставени в центъра на учебния процес. По този начин освен че децата придобиват много нови знания и ги прилагат в реална ситуация, те виждат колко много помагат науките в живота, защото развиват много логическо и критично мислене.

Конкурсът се организира от Департамент за информация и повишаване квалификацията на учителите Стара Загора, а със спечелването на тази награда, г-жа Стефанова получава грамота и правото да вземе участие в XXII Международен педагогически форум на тема „Човешките ценности и виртуалните предизвикателства в образованието”.

Поздравяваме нашия амбициозен и неуморен преподавател!