„Срещи по протокол” със сержант Димитър Борисов от Националната гвардейска част

Дата

С огромна радост искаме да обявим най-новата ни поредица от срещи, която ще се осъществява в ЧОУ „Цар Симеон Велики” – „Срещи по протокол”.

Кога е създадена българската войска, каква е функцията на Националната гвардейска част, какви са символите на униформите на военнослужещите, какво е наказанието при нарушение на военен протокол? На тези, както и на много други въпроси, учениците от 5. и 6. клас получиха отговори от сержант Димитър Борисов – инструктор в учебния център на новите попълнения към Националната гвардейска част.

Един път месечно сержант Борисов ще бъде специален наш гост, за да изнася лекции на теми, свързани с историята на Националната гвардейска част, строевата подготовка, почетния гвардейски караул, както и за тънкостите и интересните моменти на професията войник.

Един астрономически час не стигна на учениците да зададат всичките си въпроси, от които сержант Борисов беше впечатлен. Децата изразиха желание следващата беседа да бъде възможно най-скоро!

Образователен комплекс „Цар Симеон Велики” дълбоко цени партньорството си с Националната гвардейска част и готовността им да допринасят за тържествеността на всеки наш празник и ангажираността им към обучението на възпитаниците ни.

Още
статии

BulgarianEnglish