Спортен празник „Мама, тати и аз” – един невероятен 1 юни в ЧОУ „Цар Симеон Велики” с участието на Тервел Пулев

Дата

В Деня на детето – 1 юни, в ЧОУ „Цар Симеон Велики” се проведе спортен празник под надслов „Мама, тати и аз” с демонстрации на различни спортове, интересна викторина, забавни игри и специален гост.

„Днешният празник буди у малките ни възпитаници вълнение, радост и очакване за един прекрасен ден. А нашата мисия като екип и родители е да го направим такъв, като се забавляваме и за един ден бъдем отново безгрижни деца” – с тези думи директорът на училището Галина Георгиева даде началото на събитието.

За да създадат настроение, в началото се изявиха групите по зумба, латино танци и балет. След това всички възпитаници и родители бяха приканени да се включат в обща загрявка, водена от учителя по физическо възпитание и спорт г-н Петър Стоянов, която завърши с химна на България – точно както започва всеки учебен ден за учениците на ЧОУ „Цар Симеон Велики”.

За да окуражи децата да следват мечтите си и да им даде съвети за спортното им развитие, специален гост на събитието беше професионалният боксьор Тервел Пулев.

„Ако трябва да се върна в годините, когато аз съм бил дете и съм се впечатлявал, когато гостуват известни спортисти в София и ние отиваме да ги видим в залата, където се състезават – това е било нещо невероятно за нас”, сподели Тервел Пулев.  „Щастлив съм да видя толкова млади хора, които са жадни за спорт. За мен винаги е чест да съм сред младежи, които се интересуват от здравословен начин на живот”, допълни още боксьорът.

След краткото представяне по-малкият от братята Пулеви демонстрира различни хватки от бокса, а в ролята на негови „противници“ на терена бяха ученици от 5, 7 и 9 клас, които нямаха търпение да научат едни от най-популярните движения в бойния спорт от известния боксьор. 

В знак на признателност екипът на ЧОУ „Цар Симеон Велики” връчи благодарствена грамота на професионалния боксьор, а той обеща, че ще посети отново училището през следващата учебна година.

Събитието продължи с демонстрация на спортове по интереси – зумба с Хилари Николова, йога с Константина Нешева, футбол с Петър Стоянов, баскетбол със семейство Кошеджийски, тенис с Радослав Владимиров, бойни изкуства със Стилиян Петров. След това всички се включиха във викторина, чрез която провериха знанията си и научиха много нови и интересни неща за храната, която консумираме, от нашия учител специализиращ хранителна химия г-жа Станислава Стефанова.
Истинска радост и сърдечен смях предизвикаха забавните щафетни игри – „Заедно сме шампиони”, скачане с чували, „Пренеси чашата сух” и пукане на балони с тяло, които се проведоха на финала на празника, водени от г-жа Силвия Иванова. С честна игра и много ентусиазъм, отбор „Отляво” грабна победата.

За радост на децата, всички получиха грамоти за участие в спортния празник „Мама, тати и аз”, а родителите изразиха мнение, че всички заедно сме успели да създадем един невероятен Ден на детето за малки и пораснали деца.

Съвсем скоро очаквайте галерия със снимки, уловили емоцията на цветния празник.

Още
статии

BulgarianEnglish