Собственик

Собственик на ЧСУ „Цар Симеон Велики“ е д-р Милен Врабевски. Той е български бизнесмен и благотворител, активно ангажиран с осъществяване на съвременната идея за национална идентичност в перспективата на европейската принадлежност на България. Възпитаник е на Английската гимназия и на Медицинския университет в родния си град Варна. От 1997г. е основател и управляващ собственик на най-голямата в Югоизточна Европа частна научно-изследователска организация в клиничната медицина със собствена офис структура и повече от 250 служители в 21 европейски държави. Собственик е и на детска градина, компания за инвестиции в образованието, компания за разработка и консултации на европроекти, медицински център и музикално-продуцентска къща.

През 2007г. учредява Фондация „Българска Памет“, чрез която финансира инициативи за:

  1. Утвърждаване на националното чувство у най-младите чрез инициативи за опазване и социализация на културно-историческото наследство;
  2. Инициативи за борба с демографската криза в България;
  3. Иницативи свързани с иновации в образованието и интеграция на българските общности от историческата диаспора;
  4. Инициативи за изграждане на икономика на знанието и реализация на младите хора в България.

За последователната си благотворителна дейност в полза на обществото, през 2012г. е поканен за член на „Глобалната инициатива на Бил Клинтън“, а през 2013г. е отличен с най-престижната награда на Европейския парламент „Гражданин на Европа”.

Основател

Д-р Росица Врабевска е основател на ЧСУ “ Цар Симеон Велики”. В последните 20 години се занимава с научноизследователска дейност в областта на фармакологията. Завършила е медицина в МУ Пловдив, специализирала фармакология в Massachusetts College, Бостън, САЩ. Също така, тя е Медицински Директор на “Comac Medical” и член на Консултативния съвет на Фондация “Българска памет”. Част е от Комисия за иновативни училища към МОН.

Горе
BulgarianEnglish