Силата да вдъхновяваш и променяш

Дата

nova-news

Интервю в предаването „Социална мрежа” по Nova News

Фотоизложбата „Всеки урок има силата да променя”, посветена на съвременните будители – учителите, достига и вълнува все повече хора.

За идеята и целта на изложбата разказаха основателят на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики” д-р Росица Врабевска и любимият преподавател по английски език и компютърно моделиране на учениците от начален етап на ЧОУ „Цар Симеон Велики” и участник във фото паната Иван Драгомиров в интервю за предаването Социална мрежа по телевизия NovaNews.

„Идеята дойде много лесно и спонтанно от нашия екип. Искахме да направим Деня на будителите в един цял месец, защото смятаме, че темата си заслужава и само в един ден не можем да направим достатъчно, за да покажем на децата колко е важно да правят добри неща за нашето общество и да се развиват като личности, затова това беше една неизменна част от нашата цялостна програма за този месец”, сподели д-р Врабевска. „Всеки ден ние получаваме едни или други уроци. Това, което се случва в класната стая или в семейството във всеки един момент влияе върху децата. Трябва да сме със съзнанието, че формираме характери, формираме тип мислене и то трябва да бъде позитивно”, допълни тя.

Границата на търпение и склонност да повтаря едни и същи неща по много пъти е разликата между призванието учител от професията учител според Иван Драгомиров.

„Учителите са тези, които допринасят за възпитанието на учениците, не само родителите. Това, което аз искам за моите ученици е най-вече да бъдат адаптивни и да бъдат готови за днешния свят. За мен не е важно страница 18 от учебника да бъде преподадена докрай, за мен е важно учениците да виждат смисъла защо учим страница 18. И защо учителят дава още неща над страница 18, които не са в учебника”, сподели г-н Драгомиров за мисията си на учител.

Напомняме, че изложбата „Всеки урок има силата да променя” представлява 13 фотографии на учители от ЧОУ „Цар Симеон Велики” и ЧГПНП „Асен Йорданов”, техните лични истории и мотивиращи послания. Подредена е в градината „Кристал” в столицата и ще остане там до 22 ноември. 

Вижте повече във видеото.

Още
статии

BulgarianEnglish