С посещение на два музея, възпитаници от Частно училище „Цар Симеон Велики“ отбелязаха Независимостта на България

Дата

Много емоции, поводи за гордост и нови знания получиха ученици от Частно училище „Цар Симеон Велики“, благодарение на двете еднодневни екскурзии до два емблематични музея на София.

По повод 22 септември – Деня на независимостта на България, възпитаници на училището посетиха Музей за история на София и Военноисторически музей, където с помощта на екскурзоводи разгледаха различни експозиции и участваха в беседи, които безспорно имаха добавена стойност към историческите им знания.

На 21 септември учениците от 3. и 4. клас, заедно със своите учители, присъстваха на вдъхновяваща беседа на любезните домакини от Музей за история на София. Те се потопиха в магията на историята и научиха повече за разцвета на нашите столици през различните епохи.

На 23 септември пък, петокласници и шестокласници от Частно училище „Цар Симеон Велики“, имаха възможността да разгледат Военноисторическия музей. Те имаха една специална задача преди посещението – да научат възможно най-много факти за Независимостта на България и след това да тестват своите нови знания.

И двете посещенията се извършваха при пълно спазване на мерките за безопасност. За целта, класовете бяха разделени на групи, като една част разглежда музеите, докато останалата част участваше в беседите. За изчакващата група, преподавателят по История и цивилизации в Частно училище „Цар Симеон Велики“ Теодора Борисова, беше подготвила различни занимателни игри под формата на исторически текстове с въпроси. Най-малките възпитаници получиха цветни моливи и имаха за задача да оцветят българския герб.

С тези мероприятия Частно училище „Цар Симеон Велики“ иска да припомни на своите възпитаници колко е важно да познават историята на България, както и да следва своята мисия, а именно развитие на чувството за родолюбие.

Още
статии

BulgarianEnglish