Родителите разказват… с Веселин Найденов

Дата

По време на учебната година второкласниците на г-жа Хилари Николова имаха още една вдъхновяваща среща с родител на дете от класа в поредицата „Родителите разказват…”. Това беше бащата на Калоян Найденов – Веселин Найденов, който разказа повече за професията си – системен администратор в мобилния оператор А1 България.

След като установи, че всички деца познават всякакви „умни” устройства – телевизор, лаптоп, таблет, компютър, телефон, принтер и т.н., и още по-важно – знаят как те работят и това, че са свързани с интернет, Веселин разкри как неговата компания гарантира на клиентите си добра услуга. Това става благодарение на опорна структура от сървъри и мрежови сториджи и усилената работа на всички хора с неговата професия, които денонощно поддържат безпроблемното действие на тези устройства, за да можем ние да имаме интернет, телевизия и мобилни услуги по всяко време.

Децата се запознаха с един напълно непознат за тях свят и разбраха какво е „Дейта център”, кой може да работи в него и как изглеждат всички тези „тайни“ компютри, които могат да улеснят живота ни. 

На финала второкласниците зададоха всичките си любопитни въпроси, а Веселин успя да ги изненада, като за всеки беше подготвил подарък.

Още
статии

BulgarianEnglish