Родителите разказват… с Екатерина Василева

Дата

Споделяме ви още една от станалите традиция срещи от поредицата “Родителите разказват…”. Този път пред учениците от 2. А клас застана Екатерина Василева, майка на второкласника Кирил Петров. По професия юрист, тя има над 20-годишен опит в държавната администрация.

Основната тема на разговора с нашите възпитаници бяха правилата и хората, които ги създават и следят за тяхното прилагане. Децата научиха, че юристите могат да работят като адвокати, следователи, прокурори, съдии и юрисконсулти, като всички те помагат на хората да разбират и спазват своите права и задължения, както и какво се случва ако правилата се нарушават. Г-жа Василева акцентира върху важността на правилата и разказа как още древните римляни са осъзнали, че в живота ще настъпи хаос ако те не се спазват.

Днес правилата са разписани в закони, правилници, наредби и инструкции, а върховният закон на Република България е Конституцията. Майката на Кирил подари на всяко дете от класа по една Конституция и всички заедно се забавляваха като четоха и тълкуваха разпоредбите й.

Още
статии

BulgarianEnglish