Родителите разказват… с Деница Менгова

Дата

В ЧОУ „Цар Симеон Велики” винаги сме се старали трите стълба на училищното образование – учители, ученици, родители, да работят ръка за ръка, да комуникират ежедневно и да изграждат общност на взаимно доверие, разбиране и развитие. Наш приоритет е да инициираме дейности, в които нашите родители да са преки участници в образователния процес на децата им.

Именно за да задълбочим тази връзка решихме да стартираме инициативата „Родителите разказват…”, в която родителите, които имат желание, могат да гостуват в училище и да разказват повече подробности и интересни аспекти на своите професии. 

Първата вдъхновяваща среща за нашите ученици от тази поредица вече е факт!

Второкласниците с класен ръководител г-жа Хилари Николова се запознаха с Деница Менгова – майка на Никол Менгова от 2. А. Г-жа Менгова откликна на нашата покана, за да разкаже малко повече за професията си и пътя, който е изминала в кариерното си развитие. 

Филолог и пиар по образование, ейчар по призвание, търговец на металообработващи машини по душа и професионалист във всичко – така накратко описва себе си Деница Менгова.

По време на посещението си в ЧОУ „Цар Симеон Велики” Деница влезе в една от професионалните си роли – на специалист човешки ресурси (HR), за да  разкаже на децата от 2. клас какво точно представлява тази професия, какви са нейните задължения, както и даде съвет на нашите възпитаници как да подготвят първите си автобиографии при кандидатстване за работа или стаж, а след това всяко дете се яви на кратко интервю за работа, на което разказа какво мечтае да учи и работи!

Второкласниците положиха много старание и получиха поздравления от специалния ни гост, а това е истинско признание, защото г-жа Менгова има много професионален опит. 

След като завършва висшето си образование Деница Менгова основава агенция за подбор на персонал „Роста Балкани Ейч Ар” ЕООД – единствената до днес ейчар агенция с услуги, насочени предимно към италианския бизнес в България. Член е на Съюза на италианските предприемачи в България – Конфиндустрия, където координира Комитета на жените предприемачи  и отговаря за ресорите Човешки ресурси и Корпоративна култура. Освен това е основател и управител на фирма „Стил Лазер България“, официален представител на японски лазерни системи Мазак за България. Понастоящем е единствената жена в Европа официален търговски представител на металообработващи машини. По време на първия локдаун заедно със своята сътрудничка започват още едно начинание –  водят онлайн уроци по италиански език, който Деница владее отлично.  

Най-важно от всичко е, че е щастливо омъжена и е майка на прекрасната Никол, ученичка във 2. клас в нашето училище. Вярва, че родителите трябва да участват активно и ежедневно в учебния и възпитателен процес на деца си!

Благодарим на Деница Менгова за интересната среща! С нетърпение очакваме следващите такива.

Още
статии

BulgarianEnglish