Проведе се първото по рода си ученическо състезание за практическа наука

На 15-ти май 2021 г. се проведе първото по рода си състезание по практическа наука “Асен Йорданов”. То се проведе на територията на TechnoMagicLand при спазването на всички противоепидемични мерки. В него се включиха ученици между 5-и и 10-и клас. Те бяха разделени в отбори от 2-ма до 4-ма души и се конкурираха в 2 възрастови групи – прогимназия и гимназия. Участниците трябваше да изпълняват различни мисии – всяка с продължителност от 15 минути. Целта на задачите беше да предизвикат находчивостта и наблюдателността на отборите. Състезателите разполагаха с книжка, в която се събират стикери след успешно изпълнение на мисия. На финала учениците бяха изправени пред жури, за да отговарят на допълнителни въпроси.

След края на състезателния ден, всички участници получиха сертификати за участие. Голямата награда е посещение в лабораторията за клинични изследвания на най-голямата научноизследователска организация в Югоизточна Европа – Comac Medical. Там победителите ще имат възможността да се запознаят с иновативните процеси в сектора. Бяха раздадени  и допълнителни награди, като безплатен тест за кариерно ориентиране, коучинг консултация, посещение в лаборатории на ХТМУ и материални награди от организаторите и партньорите.

Организатор на събитието е Образователен комплекс “Цар Симеон Велики”. Състезанието се проведе със съдействието на Столична община, Химикотехнологичен и металургичен университет – София, на организации, сред които Технократи, списание InGlobo, Фондация “Сай Хай”, TechnoMagicLand, ARC Academy, Tinusaur, IBM и АБВ Академия.

Кетърингът и вкусните напитки бяха осигурени от “Вкусно и щастливо”, “Балдаран” и Olympus.

Повече снимки от събитието можете да видите в нашата галерия.