Newcastle University и Частно училище “Цар Симеон Велики” организират онлайн информационна среща за зрелостници

Newcastle University, Великобритания в партньорство с ЧСУ “Цар Симеон Велики” и ЧГПНП “Асен Йорданов” организират безплатна информационна онлайн среща на 23 април (петък). Участниците в нея ще се запознаят с възможностите за кандидатстване, учебните програми, летните училища и стипендиите към университета. На въпросите ще отговаря Уенди Ридли, Регионален мениджър на Newcastle University, Europe.

Събитието ще се проведе изцяло онлайн през платформата Google Meet. Всички желаещи трябва да се регистрират в тази форма за участие*. В деня на събитието организаторите ще изпратят линк за достъп до платформата на записалите се. Повече информация можете да видите тук.

Допълнителна информация:

Newcastle University е един от водещите университети в Обединеното кралство. Неговата история започва през 1834 г., когато в градът е открито училище по медицина и хирургия. Университетът е разположен в историческото сърце на Нюкасъл, в североизточната част на Англия. В града, в близост до древни сгради, могат да се видят шедьоври на съвременната архитектура като Милениум Бридж. 

Визията за развитие на университета е ориентирана от и за хората – да работят в полза на обществото, използвайки академични постижения, иновации и креативност. Той е известен с успехите си в областта на технологиите, като неговите научни изследвания и развойна дейност са признати в цял свят. Катедрата „Информационни технологии“ предлага програми във всички аспекти от програмирането: компютърни системи и сигурност, управление на информацията, електронни технологии, биоинформатика, както и човешкото взаимодействие с компютрите.

*Места за събитието – 200.