За първи път в България гимназия предлага онлайн обучение за деца от цялата страна

Статия в сайта darikradio.bg

Нова частна гимназия по природни науки и предприемачество отваря врати в София от учебната 2021-2022 г. Тя ще носи името на един от най-изявените изобретатели на 20-ти век – българският изобретател и основател на авиоинженерството Асен Йорданов. Учебното заведение ще предлага иновативен подход в гимназиалното образование, с фокус към подготовката за прием в елитни университети у нас и в чужбина. Основните профили ще бъдат природни науки и предприемачество. Възпитаниците на гимназията ще са първите в България, които ще имат възможността да завършат изцяло дистанционно обучението си, чрез специално разработена дигитална платформа. Онлайн програмата позволява в учебното заведение да се запишат ученици от цялата страна.

ЧГПНП „Асен Йорданов“ ще е част от образователния комплекс „Цар Симеон Велики“, създаден от известния български филантроп и меценат, носител на приза „Мъж на годината“ Д-р Милен Врабевски и съпругата му Д-р Росица Врабевска. Освен гимназията, образователният комплекс има Частна детска градина „Росица“ – кв. Бояна, с. Иваняне, Частно училище „Цар Симеон Велики“ и Център за обучение „Цар Симеон Велики“.

Процедурата по прием в гимназия „Асен Йорданов“ включва попълване на заявление за записване до 30-ти април, приемен общообразователен изпит и изпит по английски език. 

Профил “Природни науки” е изцяло базиран на STEM методите на обучение с разширено изучаване на химия, биология, опазване на околната среда и здравно образование. Ще бъдат изучавани специфични предмети като биоинженерство, биотехнологии и вирусология, а преподавателите ще са утвърдени специалисти от Химикотехнологичен и металургичен университет – София., обясни директорът на новата гимназия Мария Иванова.

В профил “Предприемачество” учениците ще добиват опит от утвърдени преподаватели от Университета за национално и световно стопанство. В програмата са включени предмети като маркетинг, комуникации, медийна култура и политики. В учебната програма и на двата профила е заложено изучаването на обектно-ориентирано програмиране, основи на маркетинга, основи на дизайна, обектно-базирано програмиране, разработка на софтуер, роботика и апликации.

“Динамичните времена, постоянно променящата се обстановка и нуждите на бизнеса налагат ранно академично профилиране и ангажиране на вниманието на учениците върху всички тези предмети. Учебната програма е насочена към изграждането на индивидуални и уверени професионалисти. Чрез динамичен начин на преподаване, стимулиращ учениците, ще развиваме способностите им, така че да бъдат конкурентни на пазара на труда в Европа и по света”, коментира управителят на новата гимназия Д-р Росица Врабевска.

Родителите на децата, които желаят да кандидатстват в ЧГПНП “Асен Йорданов”, могат да намерят повече информация тук