Обръщение на
д-р Врабевска

Скъпи приятели, родители и колеги, мили деца!

Екипът на Частно средно училище “Цар Симеон Велики” изгражда свободни и отговорни българи, които мислят новаторски и градивно, променят собствената си среда и постигат високи академични резултати!

Училището е пример за иновативна, мотивираща, творческа, здравословна и позитивна среда, която стимулира личния потенциал на всеки ученик, възпитавайки в него умения, приложими в различни сфери на живота. Мотото ни “Училище с мисия” е в основата на нашето разбиране за обучението и възпитанието като път към превръщане на децата в личности с мисия. 

 

Нашият патрон – Цар Симеон Велики – е високо и разностранно образован монарх, носител на стогодишна владетелска кръв и традиция. Той вярва, че е владетел с лична мисия, който има шанса, амбицията и властта да постави основите при изграждането на българската християнска нация. Първият използван инструмент за това е книжнината на български език, Златният век за българската култура. Славянските просветители обучават хиляди ученици, които скоро формират българския интелектуален елит. Като наследници на тези визионери и водачи с мисия, ние имаме ценности, които гарантират, че в съвременни условия можем и следваме техния пример:

  • Родолюбие – България като вдъхновение; Усещането за принадлежност, което задължава и те прави щастлив да работиш за хората около теб.
  • Толерантност – Разбиране за света и хората и за мястото на всеки един от нас.
  • Предприемчивост – Вярваме в думите: От мен зависи!
  • Стремеж към високи постижения
  • Работа в екип – Заедно можем повече!

Мисията ни е да изграждаме млади хора с развито чувство за общност и родолюбие, грижа за околната среда, себепознание и емоционална интелигентност. Екипът ни от мотивирани учители използва индивидуален подход в обучението, учене чрез правене, интердисциплинарни и проблемно-базирани методи, технологии и изкуства, в уникална база, която осигурява на нашите ученици чист въздух и безопасна среда, далеч от шума на града. Изграждаме устойчиви партньорства, с които гарантираме постигане на целите си. Предлагаме богат избор от дейности за нашите ученици. Поставяме си високи цели и поддържаме професионални стандарти на обучение.

Нашето училище е лидер и модел за образованието в България. Подготвя новатори, учени и предприемачи, изгражда млади хора с мисия да работят за обществото ни и за България.

Мили деца, това, което поставяме като цели пред вас са няколко прости неща: 

  • Научи как да учиш, за цял живот, а не за да вземеш изпит; 
  • Открий себе си и развивай своите силни страни; 
  • Живей в хармония с естествената среда наоколо; 
  • Бъди отговорен и знаещ гражданин. 

Следвайки тези правила, ще можете да се изградите като личности, готови за предизвикателствата на нашето време.

Скъпи родители, благодарим за доверието към нашия екип и нашето училище! Силно вярваме, че заедно като общност ще можем да постигнем целите, които сме си заложили и да осигурим на нашите деца развитието и живота, които заслужават!

Колеги, бъдете здрави и все така целенасочени и вдъхновени!