Нова библиотека в ЧОУ „Цар Симеон Велики”

Седмицата в Частно училище „Цар Симеон Велики” започна с вълнуващо събитие. Дълго чаканата библиотека отвори врати, а честта да прекрачат прага й първи имаха най-малките ни възпитаници.

Да имат своя училищна библиотека бе едно от коледните желания на нашите сладури от 2. Б клас. Те изразиха своите молби в специални коледни писма, адресирани до основателя на училището – д-р Росица Врабевска. И ето – библиотеката е вече факт, а те бяха първите, които се насладиха на книжките още преди официалното й откриване.

Преди да влязат в библиотеката, мъниците се запознаха с правилата, които трябва да спазват, когато я посещават. Те обещаха, че ще са стриктни и с голяма отговорност ще прекарват времето си там, за да запазят книжките и мястото за по-дълго време.

Първата изненада дойде от издателство „ПАН”, които направиха дарение на училищната библиотека, състоящо се от едни от най-популярните детски книжки.

След това специално за откриването г-жа Мариела Ценова – старши учител начален етап, и г-жа Веселина Костова – старши учител немски език, бяха подготвили сценка от приказката „Безценното камъче“. Децата гледаха с трепет кукленото представление, а след това всички заедно обсъдиха каква е поуката. 

За финал децата получиха специална задача, а именно – с помощта на знанията си по химия, както и на класните си ръководители, да създадат сами вълшебно камъче, което да „отглеждат”.

Двама от присъстващите първокласници изявиха желание и прочетоха пред учениците от подготвителен клас откъси от една от най-известните творби на Ран Босилек „Патиланско царство”.

На събитието присъства и шестокласничката Ивайла, която има голям афинитет към книгите и ще е доброволец в библиотеката. Тя ще се грижи за правилната подредба на книгите и ще следи кой ги взима и връща.

Разгледайте всички снимки от откриването на библиотеката в специалната галерия.