#Направидобро – патронен празник с кауза

Честит патронен празник на ЧСУ “Цар Симеон Велики”!

През тази година екипът на училище “Цар Симеон Велики” реши патронният празник, който традиционно празнуваме на 11 май, да премине по по-нетрадиционен начин. Водещото мото на празника е #направидобро, а целта му е да направим животът ни и заобикалящата ни среда по-смислени, по-чисти и по-красиви.

Денят в училище стартира с празнично поздравително слово от директора г-жа Галя Георгиева и с поднасяне на венец на паметника на Цар Симеон Велики. Михаил Врабевски от 8. клас поздрави всички ученици с текст за патрона Цар Симеон Велики.

“Мили деца, това, което поставяме като цели пред вас са няколко прости неща: научи как да учиш за цял живот, а не за да вземеш изпит; открий себе си и развивай своите силни страни; живей в хармония с естествената среда наоколо; бъди отговорен и знаещ гражданин. Следвайки тях, ще може да се изградите като личности, готови за предизвикателствата на нашето време”, поздрави директорът на училището г-жа Галя Георгиева. 

Всички деца се включиха в специално подбрани от тях каузи, сред които: рисуване на рисунки с послания за лекарите на първа линия в борбата с коронавирус от Втора градска болница; почистване на еко-пътеката в гр. Банкя “Пътека на здравето” и на паметника на цар Самуил, както и засаждане на цветя в с. Иваняне и на територията на училище “Цар Симеон Велики”.

Част от рисунките бяха поднесени на екипа на Втора градска болница от второкласничката Виктория и четвъртокласниците Зорая и Иван, а останалите рисунки бяха включени в изложба в сградата на училището.

Празникът се осъществява под егидата на Столична община.

#различниятпразник #направидобро