Мария Иванова в “40 до 40”

Дата

Интервю за Дарик радио на Мария Иванова, зам.-директор на ЧСУ “Цар Симеон Велики”

Мария Иванова е носител на почетната награда на МОН за изявени директори и учители „Неофит Рилски”; ментор в програмата за учители „Заедно в час“; лектор в „Заедно в час“ на събития, свързани с четивната грамотност; Гугъл сертифициран учител; сертифициран учител по проектно-базирано обучение с участие в петдневно обучение в Италия в тази област; автор на главата „Четивна грамотност“ от Наръчник за умения „Как да развиваме умения на 21-ви век в час?“, разпространяван от МОН.

Тя е пример за вдъхновяващ учител, от каквито българското образование има нужда. 

Мария е заместник-директор на Частно средно училище „Цар Симеон Велики“ и със своите опит, умения и допълнителни квалификации в областта на иновативното образование, вдъхновява учителите и учениците да продължават да развиват силните си страни и да бъдат подготвени за предизвикателствата на времето. Тя е един от двигателите на всички инициативи на училището – участва дейно в родителската академия, лектор е в Център за обучение „Цар Симеон Велики“, съавтор е на програмата по екопредприемачество в същото училище.

Мария Иванова е и доброволец в „Лятна СТАРТ академия“ – неправителствена организация, чиято основна цел е да осигури възможност за допълнително обучение на деца, отпаднали от училище или в риск от отпадане.

Вижте цялото интервю на Мария Иванова тук:

Още
статии

BulgarianEnglish