Любимото ни училище отбеляза своя патронен празник с „Капсула на времето”

На днешната дата – 11 май, отбелязваме патронния празник на Образователен комплекс “Цар Симеон Велики”. Възпитаниците на ЧОУ „Цар Симеон Велики” участваха в редица инициативи, обединени под надслов „Моето любимо училище”.

В дните преди патронния празник всеки клас проведе дискусия и поговори с класните си ръководители какво е патронен празник, защо се празнува, както и си припомниха важни исторически факти за цар Симеон Велики. С това учениците бяха провокирани да напишат или нарисуват нещо свързано с темата „Моето любимо училище“.

Всеки клас от начален до прогимназиален етап излъчи свой представител, който да остави отпечатък от всички в „Капсулата на времето“ – конструкция, представляваща двуметрова книга и поставена в училище, за да напомня на всички ученици за магията на знанието.

„Стараем се постоянно да провокираме въображението на децата, поставяйки ги в различни ситуации, игри и предизвикателства, тъй като вярваме, че това е начинът да развиваме тяхното мислене, креативност и работа в екип. Двуметровата книга ще съхрани посланията на класовете, всички изрисувани детски ръчички и проекти на учениците. Така ще си напомняме често кои сме и как трябва да сме горди от извървения път“, коментира д-р Росица Врабевска, основател на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики”.

„(…) за да постигнем

мечтите си големи

ни трябваш ти,

училище на нашите мечти.

Ти събираш ни под 

покрива голям, все хора с

големи сърца и усмихнати

лица. Учителите наши,

показващи ни пътя към 

дела успешни.”

Откъс от стихотворението „Училище любимо”, посветено на ЧОУ „Цар Симеон Велики” на шестокласничката Ивайла.

Вижте повече снимки от събитието: https://tzarsimeon.bg/gallery-page