Клубна
дейност

Програма, информация и такси за клубните занимания вижте тук

 

ДНК – ДЕТСКИ НАУЧЕН КЛАС 

ДНК – Детски Научен Клас е създаден от Явор Денчев – магистър по микробиология (Университет на Виктория, Канада), учител и аниматор с дългогодишен опит както в България, така и в Канада. Целта ни е да покажем, че науката не е страшна купчина от сухи формули и бледи картинки, а е изключително вълнуваща, интересна и полезна. Тя е начин на мислене и отваря врати към непознати светове и умения у децата. Интерактивният научен клас на ДНК стимулира вроденото детско любопитство и приключенско чувство, развива въображението и оформя собствено разбиране за света чрез научни демонстрации, експериментиране с насока и свободно изследване. ДНК предлага иновативни и забавни образователни научни пакети от областта на химията, физиката, науки за Земята и биологията. Докато се забавляват и забъркват слузести отвари, разкриват невидими съобщения или свързват електрически вериги, децата неусетно ще се запознаят с основните принципи на научната мисъл и ще развият въображението и изобретателността си.
Защо да изберем интерактивния научен клас на ДНК?
Интерактивен – децата участват активно и пълноправно в процеса на обучението си със собствени идеи и експерименти според интересите и наблюденията си, търсят самостоятелно решения и изграждат собствен опит.
Интердисциплинарен –  смислово свързаните модули карат децата да мислят по-критично, да откриват модели на повтаряемост, да правят задълбочен анализ и да вадят заключения, изграждайки собствен начин на мислене.
Стимулира комуникативни умения в децата – развива фината моторика, фокус и внимание. Изгражда търпение и умения за работа в екип. Вдъхва самочувствие и учи децата на отговорност. Насърчава въображението, изобретателността и личната мотивация за успех.

Преподавател – Явор Денчев
Подходящ за ученици от ПК-3. клас.

 

 

JUNIOR SCIENCE ENGLISH CLUB 

Английският е навсякъде около нас. Всеки ден се сблъскваме с реклами и предавания. Най-новите филмови премиери също са английски език. А защо да не разпознаем този чужд език и в науката?!
Нивото на нашите ученици позволява да ангажираме тяхното внимание и чрез специфичен, терминологичен английски език. А още по-хубавото е, че ще го преплетем с фрази и изрази, отговарящи на заложената цел.
Предлагаме на вашето внимание забавен, креативен и ползотворен начин да обогатим знанията си с научна лексика, процеси и явления. Експерименти и опити в реална учебна среда. Развиване на четивни и лексикални умения, свързани с научна тематика.
В 32 учебни седмици ще преминем заедно през различни химични и физични процеси, възможни с налични материали и заобикалящи ни предмети.

Преподавател – Роси Депина
Подходящ за ученици от 3.-4. клас

 

 

ЧЕТЕНЕ С РАЗБИРАНЕ

Клуб „Четене с разбиране’’ е за деца, които искат да се потопят и да открият скрития свят на думите, тяхното значение и смисъл и да бъдат част от обществото на четящите хора. Усвояването на четенето се състои в постигането на гладкост на изговаряне на думите от учебника или книгата, но и в доброто ниво на разбиране на текста по време на четене.
Основна цел на клуба е развиване на когнитивните умения – декодиране на думите, сравняване на прочетеното и обработване на информацията, а също и развиване на визуализация, вербално логическо мислене, абстрактно мислене и гъвкавост на мисълта.

Цели

  • Повишаване грамотността и мотивация на учениците чрез провокиране на читателски интерес;
  • Развиване на социално-емоционални компетентности;
  • Повишаване на ефективността при справяне с житейски проблеми.Повишаване на четивната грамотност;
  • Обогатяване на лексикалния запас;
  • Приложение на усвоения текст и поуки в ежедневието;
  • Подобряване на концентрацията, логическото мислене и комуникативно-речевите умения на учениците.

Преподавател – Силвия Иванова
Подходящ за ученици от 3.- 4 клас

 

Програмиране и роботика с MindHub

Програмирането може да е лесно и интересно, когато е поднесено с правилния към децата игрови и проектен подход. В нашата програма използваме най-разнообразни програмни среди, които поддържат интереса на децата, развивайки тяхното логическо и аналитично мислене. По време на заниманията учениците ще имат възможност да програмират поведението на роботи и да изпълняват най-различни вълнуващи мисии с тях! Също така ще могат да правят свои собствени проекти на таблети и да разработват собствени игри. Децата ще минават през различни предизвикателства, надграждайки плавно своите знания и умения и усвоявайки постепенно фундаментални концепции в програмирането като програма, инструкция, последователност на инструкциите, цикли, условия и др. Децата ще работят често в екип, а програмирането ще им стане любимо занимание! Програмата на MindHub е внимателно съобразена с всяка възрастова група и притежава сертификат за качество от Education Alliance Finland (EAF). Като родители, вие ще получавате редовна обратна връзка за прогреса на децата и снимков материал от заниманията. От нас обещаваме безкрайно забавление за тях и гарантирана любов към програмирането и роботиката!

 

Преподавател: Мариана
Подходящ за ученици от ПК-3. клас

 

 

ЗАБАВНА МАТЕМАТИКА 

Заниманията по забавна математика ще развият логическото мислене, съобразителността, паметта и творческото прилагане на усвоените знания. Ще решаваме задачи от състезателна математика и ще се подготвяме за математически турнири и състезания. С игри, лабиринти, кръстословици, пъзели и др. учениците ще учат чрез преживяване. Математическите предизвикателства ще докажат, че математиката може да бъде лесна, приятна, достъпна и интересна. Заниманията  ще бъдат насочени към включването на „царицата“ на науките в реалния  живот, като ще покажем и житейска необходимост от владеенето на  математически умения.

Преподавател: Румяна Божинова
Подходящ за ученици от 1.-2. клас

 

 

СЪСТЕЗАТЕЛНА МАТЕМАТИКА

Клубът е подходящ за ученици с изявени математически умения и интерес към предмета. Ще се подготвяме за математическите състезания:

 

  • “ Софийски математически турнир”
  • “ Коледно математическо състезание”;
  • “Европейско Кенгуру”;
  • “ Великденско математическо състезание” и др.

Ще решаваме задачи от изминали години. Децата ще развиват логическото си и абстрактно мислене. Участието в клуба може да насърчи любовта към предмета, да засили концентрацията и съобразителността. Учениците ще бъдат провокирани да търсят творчески и нестандартни решения.
Благодарение на състезателната математика децата ще получат знания и умения, които ще им бъдат полезни както в училище, така и в живота. Ще им помогне да растат уверени, мотивирани и целеустремени. Клубът е вълнуващ и полезен начин да помогнете на децата си да развият важни житейски умения и да постигат отлични резултати в академичните си занимания.

Преподавател: Ива Славова
Подходящ за ученици от 3.-4. клас

 

 

СВОБОДАТА ДА БЪДЕШ – КЛУБ ЗА УМА, ДУХА И ТЯЛОТО 

„ Детето е ценност! Детето е най-големият смисъл от съществуването на човек на Земята!“
Нашето физическо, емоционално, ментално и духовно здраве е пряко зависимо от средата, която избираме. Подходящата среда за ДЕТЕТО е тази, която го прави здраво, любопитно и радостно. В този клуб заедно ще открием смисъла и ползите от това:
– физическото тяло да пие структурирана с любов вода, да се движи активно, да ПРАВИ дихателни движения и да се наслаждава;
– емоционалното тяло да слуша подходяща музика, да ТВОРИ през изкуството, да плаче или да се смее, да се изразява пред себе си и другите;
– менталното тяло да повтаря утвърдителни положителни изречения, да анализира и ОСЪЗНАВА емоцията, както и да премахва конфликта, който е създал;
– духовното тяло да медитира или просто в състояние на дълбоко отпускане да се ПРОЧИСТВА;
– да забелязваме ценното в себе си и в другите, да го ценим и признаваме, да го назоваваме и да можем да го споделяме, давайки и получавайки уважение!
– да развиваме емоционална интелигентност посредством добродетели, музика, изкуство, йога, водени медитации, индивидуални и групови проекти;
– да СЪЗДАВАМЕ образи сами, с цел да развием своето въображение, за да творим реалност!
– да ОБИЧАМЕ и да бъдем обичани!

 

Преподавател: Пламена Иванова
Подходящ за ученици от ПК-3. клас

 

 

ПРИЛОЖНИ И ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА

Клуб “Приложни и изящни изкуства” предоставя на децата занимания по рисуване, приложни и изящни изкуства, които не само научават децата да рисуват, оцветяват, моделират или конструират, но развиват и качества, които ще им помагат вбъдеще. Изобразителното изкуство ще им помогне да развият памет, въображение, сетивност, сръчност и наблюдателност. Ще придобият увереност в собствените си сили и възможности, за да изразят себе си. В клуба се работи с различни материали и техники (текстил, керамика, мозайка, пирограф, графика, живопис, рисунка върху платно и др.)
Учениците, които са част от клуба, ще имат възможност да участват в национални и местни конкурси по изобразително изкуство. а в края на годината творбите им ще станат част и от специална изложба/инсталация в училище.

Преподавател Александра Владимирова
Подходящ за ученици от ПК-5. клас

 

 

ИСПАНСКИ ЕЗИК И ИСПАНСКО ЗАБАВЛЕНИЕ

Основната цел на клуба е да събуди интереса на децата към испанската култура и да им предостави забавно и образователно преживяване. Чрез игри, музика и проекти се стремим да развиваме техните езикови умения и да им помогнем да се почувстват уверени в използването на испанския език. Ще разширим техните познания за испанската култура, традиции, храна и музика, като ги запознаем с богатството и разнообразието на испанското наследство. Целта е да създадем вълнуващо преживяване, което да вдъхнови децата да продължат да изследват и учат за испанската култура и език и да развият отворен и толерантен светоглед.

Преподавател: Моника Стефанова
Подходящ за ученици от ПК-4. клас

КЛУБ „МЛАД ИЗСЛЕДОВАТЕЛ“ – ЕКСПЕРИМЕНТИРАЙ, ИГРАЙ И ОТКРИВАТЕЛСТВАЙ!”

Как можем да напишем писмо с невидимо мастило? Дали е възможно да си изготвим слонска паста за зъби? А домашен сапун? Можем ли да запалим огън само с вода? Как да накараме метал да изчезне? Как да четем тайни кодове, да бъдем детективи и да разследваме мистериозни убийства? 
Може би звучи като магия, но всъщност това е просто наука! Науката може да отговори на всеки един въпрос – именно това я прави толкова интересна и забавна!
Всяка седмица изследователите от научния клуб ще правят научни експерименти, ще получават тайни мисии, загадки, ще създават практически модели, свързани с науката, ще играят игри, ще изследват света под микроскоп, ще се състезават и ще се учат как да работят в екип! Учениците ще бъдат разделени на няколко екипа, всеки отбор ще има албум, в който след края на всяка мистериозна мисия получава точки. Победителите в края на годината получават награда и званието „Мис и мистър изследовател на годината”Заниманията показват приложимостта на науките в живота, развиват у децата умения за правене на експерименти и обяснения на научни понятия, учат се да работят в екип и да си помагат.

Преподавател: Станислава Стефанова
Подходящ за ученици от 4.7. клас

 

SENIOR SCIENCE ENGLISH CLUB

Минаваме на следващо ниво. Английският език тук бива използван в по-дълбок и специфичен контекст. Терминология и граматични структури, покриващи ниво B2.
Английският е навсякъде около нас. Всеки ден се сблъскваме с реклами и предавания. Най-новите филмови премиери също са английски език. А защо да не разпознаем този чужд език и в науката?!
Нивото на нашите ученици позволява да ангажираме тяхното внимание и чрез специфичен, терминологичен английски език. А още по-хубавото е, че ще го преплетем с фрази и изрази, отговарящи на заложената цел. Предлагаме на вашето внимание забавен, креативен и ползотворен начин да обогатим знанията си с научна лексика, процеси и явления. Експерименти и опити в реална учебна среда. Развиване на четивни и лексикални умения, свързани с научна тематика.
В 32 учебни седмици ще преминем заедно през различни химични и физични процеси, възможни с налични материали и заобикалящи ни предмети.

Преподавател: Ниила Алрифаи
Подходящ за ученици от 5.-6. клас


КЛУБ „ОТ СЪРЦЕ С РЪЦЕ”

Клубът „От сърце с ръце” предлага активни творчески занимания в сферата на изобразителното изкуство. Целта на клуба е да развие въображението и фината моторика на децата, които имат интерес към изобразителното изкуство. Насочен е към развитие на творческия потенциал с помощта на емоциите и чувствата, въображението, паметта и мисленето.В клуба се усвояват умения за възприемане и интерпретиране на обекти от действителността, изобразителна дейност и общуване с художествени произведения. Създават се множество рисунки, апликации, пластики и дейности, изпълнени с разнообразни изобразителни материали и техники. В часовете са заложени интересни проекти с нестандартни материали, свързани с актуални за децата теми, които ще се представят на годишна изложба.

Преподавател: Андриана Кабахчийска
Подходящ за ученици от 3.-6. клас


ПРОГРАМИРАНЕ И ДИГИТАЛЕН СВЯТ

Logiscool e световна мрежа от школи по програмиране и дигитална грамотност за деца, създадена през 2013 г. в Унгария. Към момента присъства в 35 държави с 170 школи и над 170 000 ученика. Марката е с отлична оценка от Education Alliance Finland (EAF) за учебната си програма и собствената платформа, по която учат децата, а в последните дни на 2022 г. получава и награда за „Дигитален курс на годината“ от Digital Education Awards. Целта на клуба е е да представи и преподава програмиране и дигитално образование по нов, творчески начин за ученици от 1-12 клас. По време на учебния процес, който предлага незабавен успех, децата почти незабелязано и чрез игри се учат на логично, алгоритмично мислене, справяне с проблеми и научават най-основните принципи на програмирането. Програмата се изготвя и проверява от екип от 27 образователни експерти, в това число педагози. Те се грижат материалът да се поднася по възможно най-подходящия за възрастта начин и винаги да е актуален спрямо тенденциите на пазара и потребностите на децата.

Преподавател: Logiscool
Подходящо за ученици от 4.-6. Клас


КЛУБ ПО ФОТОГРАФИЯ И РЕКЛАМА „РЕКЛАМНИ ТВОРЦИ“

От тази година ще стартира клубът „Рекламни творци“, в който децата ще опознаят света на фотографията и рекламата. Учениците ще се научат как да работят с фотоапарат, а в областта на рекламата ще се научат как се създава рекламен проект.

Преподавател: Никола
Подходящ за ученици от 4.-6. клас