Италианският посланик Джузепина Дзара откри новия STEM кабинет в ЧОУ „Цар Симеон Велики“

Дата

В Училище „Цар Симеон Велики“официално бе открит нов, модерен STEM кабинет в присъствието на италианския посланик Джузепина Дзара и специални гости от Конфиндустрия България.

„Искам да ви кажа, че аз произлизам от семейство на възпитатели – баща ми беше директор на учебен комплекс, също така сестра ми и майка ми. Едно от нещата, които баща ми ми преподаде, когато започнах да уча в гимназията, е нещо, което е казано от философ от Неапол Джамбатиста Вико. Той казва, че е вярно само това, което можем да видим и да изпитаме. Пожелавам ви да направите много експерименти, които да ви покажат, че вашите теории са верни“, каза посланичката на Италия Джузепина Дзара пред присъстващи на събитието.

Училище „Цар Симеон Велики“ и неговият преподавателски колектив са многократно награждавани за новаторския си подход, а сред постиженията им се откроят няколко поредни награди за STEM училище на годината. Преподавателката по химия и физика Станислава Стефанова е носител на едни от най-престижните награди в образованието и приза Super STEM учител на годината.

От началото на тази учебна година в училището отвори и паралелка с интензивно изучаване на италиански език.

„Италия е любима страна и искаме да почерпим от вашия опит и да научим нашие деца на факторите, които определят високите стандарти, да разберат в дълбочина богатството на италианския език и оттам насетне, естествено, да се създават предпоставки за по-нататъшно усвояване на всичко, което може да ги направи по-добри хора“, каза д-р Милен Врабевски, собственик на ЧОУ „Цар Симеон Велики“.

Още
статии

BulgarianEnglish