Интериор, стимулиращ въображението: новият архитектурен проект на ЧОУ „Цар Симеон Велики”

Дата

Създаването на спокойна среда, в която да се развива личният потенциал, творческото мислене и въображението, от една страна, и пробуждане на желание за общуване и любопитство от друга са едни от приоритетите на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики”. Именно затова сме щастливи да обявим нашето партньорство с архитектурно студио Lusio Architects, които изготвиха идейния проект за общите части на нашето любимо училище.

С тяхна помощ коридорите на Частно училище „Цар Симеон Велики” ще се превърнат във вълшебни места за обмяна на идеи и социализация, в открита класна стая, в работилница или просто в място за активна и осъзната почивка. В нашата визия за развитие винаги сме акцентирали върху важността на това да създадем общност, да творим, да бъдем свободни и да градим заедно. Проектът на Lusio отговаря на нуждите и съвременните виждания за организация на учебния процес, на създаване и развитие на истинска STEM среда, на осъзнаване на ролите на учителя и учениците, както и на функциите на едно учебно заведение.

Обновяването на училищната среда ще донесе един нов тип преживяване на учениците и ще ги вдъхновява да мислят нетрадиционно и творчески, да комбинират науката и изкуството.

Оттук нататък ни предстои дълъг път по реализиране на проекта, но сме щастливи, че вървим гордо по пътя на училище на бъдещето!

Още
статии

BulgarianEnglish