Гвардейският оркестър, ансамбъл “Българе” и хорът на Ваня Монева откриха учебната година в столично училище

Дата

Атрактивно и мащабно откриване на новата учебна година се проведе в столичното училище “Цар Симеон Велики” в с. Иваняне.

 

Тържеството премина под надслов “Родолюбието – кауза, която си заслужава”, а  децата и родителите в препълнения двор станаха свидетели на впечатляваща програма, която бе открита с издигането на знамето на Република България под звуците на българския химн, изпълнен на живо от Гвардейския представителен духов оркестър.

 

Част от родолюбивата програма бяха и фолклорен ансамбъл “Българе” и хор “Ваня Монева”.

“Да обичат Родината си, да познават историята й и да се гордеят с това, че са се родили и живеят именно тук, на тази свята земя, е сред основните ценности, на които учим нашите ученици. Присъствието на Националната гвардейска част, на ансамбъл “Българе” и на фолклорния хор на Ваня Монева е едно чудесно напомняне за величието и честта на нашата любима България”, споделят от ръководството на училището.

По време на празника представителите на Националната гвардейска част положиха венци на единствения в София паметник на цар Симеон Велики, който се намира в двора на столичното училище.

Основно училище “Цар Симеон Велики”, с. Иваняне е част от Образователен комплекс “Цар Симеон Велики”, който включва още център за почасова детска грижа, три филиала на Детска градина “Росица”, Частна гимназия по природни науки и предприемачество “Асен Йорданов” и Център за обучение на учители “Цар Симеон Велики”.

Комплексът е една от най-бързо развиващите се образователни структури в България със съвременен почерк и иновативен подход, където учебният процес е построен така, че да открива индивидуалния потенциал на всеки ученик и да стимулира развитието му. Целта на екипа на образователния комплекс е да научи възпитаниците си да разсъждават, анализират, задават правилните въпроси и да търсят най-добрите решения във всяка житейска ситуация, успявайки да провокират любопитство, въображение и желание у децата да придобиват нови знания, базирайки се на интересите и индивидуалните им потребности.

Училище “Цар Симеон Велики” е носител на многобройни награди в областта на STEM образованието, сред които  Златна купа за 2021 и 2022 в категория „STEM стратегия в училище” на Национален конкурс за STEM науки, 1-во място в „STEAM в природните науки“ на конкурса „Моята добра STE(A)M практика“, 1-во място в Национален конкурс „Super STEM“, отличие в 4-ти Национален конкурс за STEM науки в България – „Super STEM 2020”, награда за проект „Проблемно-базирано обучение в иновативната класна стая“ от ЦРЧР и др.

 

Още
статии

BulgarianEnglish