ГЕРОИТЕ НА 24 МАЙ: Думата имат българските учители

Дата

Двама млади учители се връщат от чужбина и избират да учат българските деца. Иван Драгомиров преподава в ЧОУ „Цар Симеон Велики” в с.Иваняне. Той обучава децата чрез игра и за учебни цели използва дори играта Minecraft.

„Всъщност проектът с Minecraft започна по време на пандемията, когато учениците нямаше как физически да бъдат в училище. Това беше платформата, която реално им позволява да стъпят в училище макар и виртуално. Да учиш вкъщи е жестоко, но за кратък период от време. Липсва социализацията на децата, а това е един начин учейки да прекарват време в екипна работа със своите съученици”, сподели г-н Драгомиров в ефира на „Здравей, България” по Nova.

Вероника Тодорова е бакалавър от Великобритания, магистър от Япония, а от тази година преподава английски език и емоционална интелигентност на деца в прогимназиален и гимназиален етап.

„Тази година преподавам пилотно един нов предмет в училище, който сме нарекли социално-емоционално учене. Целта му е да развива у децата не просто знания и аналитични умения, а социални и емоционални такива. Това, което правим в час са ролеви игри и симулации, в които децата влизат в една реална ситуация и се учат как да се справят с всякакъв вид емоции”, разказва Вероника Тодорова.

Вижте цялото интервю тук:

Още
статии

BulgarianEnglish