Достойно представяне на футболните ни отбори на традиционния турнир по мини футбол

Дата

Футболните отбори на частните училища „Цар Симеон Велики” и Частна гимназия „Асен Йорданов” се представиха достойно на традиционния турнир по мини футбол за частните училище в град София. Децата изживяха истински футболни емоции, показаха хъс и желание за победа. Пролетното издание на надпреварата се проведе в периода 03.05 – 12.05.2022 г. на футболни терени в спортен комплекс „Баухаус арена”. Събитието се провежда за поредна година, а организатори са мениджърска агенция LP Supersport, Българска асоциация по мини футбол и ФК ЛП Суперспорт.

Частно училище „Цар Симеон Велики” и Частна гимназия „Асен Йорданов” взеха участие в 3 възрастови групи: 

  • „ПЕТЛЕТА” – 1-2 клас     
  • „ЮНОШИ – младша възраст” – 5-7 клас 
  • „ЮНОШИ – старша възраст” – 8-12 клас 

Ръководители на отборите бяха учителят по физическо възпитание и спорт и треньор по футбол Петър Стоянов и спортният мениджър на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики” Константина Нешева.

Най-малките ни участници, а именно тези във възрастова група 1-2 клас, демонстрираха борбеност и се раздаваха до последния съдийски сигнал на всеки един мач. 

Юноши младша възраст записаха най-добри резултати, като не допуснаха нито една загуба в редовното време, но на полуфинала, след много оспорван и интригуващ сблъсък с отбора на ЧОУ „Образователни технологии”, отстъпиха след изпълнение на дузпи. В спора за третото място учениците ни се наложиха над отбора на „Дружба”, записвайки впечатляващ обрат от 0:2 до 3:2. Владимир Речев от 5. А клас стана голмайстор на турнира с цели 10 гола в 4 мача.

Предвид факта, че отборът на юношите старша възраст (8-12 клас) бе съставен предимно от ученици от 8. клас, представянето им беше достойно. Играха мъжки и показаха потенциала, който притежават.

Нашите възпитаници са все по-мотивирани да се завърнат през есента и да представят любимото си училище на още по-добро ниво!

Още
статии

BulgarianEnglish