Помогни на дете да учи онлайн

В това време на преминаване към онлайн обучение и невъзможност за много хора да напускат домовете си с риск за здравето знаем, че има възможност да помогнем едни на други.

В много населени места децата нямат достъп до устройства и дори да има онлайн обучение - те не могат да се възползват от такова. В много малки населени места семействата разчитат на осигурения от училищния стол обяд за децата си, който в момента не е наличен.

Една от нашите ценности е толерантност и полза на другите. Ние като общност знаем, че в такъв момент всеки може да бъде полезен. От нас зависи всяко дете да може да учи, независимо къде е имало късмета да израства.

Затова споделяме с Вас възможност да дарите минимум сумата на хранене на ден (8 лева) за инициатива по избор или да дарите старото си устройство. По-надолу сме изброили инициативите, които достигнаха до нас. Изберете колко хранения можете да отделите и за коя кауза. Напишете ги в края на страницата и ние ще се свържем с Вас. Бъдете здрави!

  1. Училището НУ “Христо Ботев”, с. Дисевица, се нуждае от 7 устройства, на които да провеждат видео разговори.
  2. 3 семейства в Караджово се нуждаят от хранителна помощ, за да успеят общо седем деца да не мислят за това, а да се фокусират върху учене.
  3. Христо Даново е село в Пловдивска област, където над 90 ученици нямат нито устройства за учене, нито достъп до храна, тъй като са се ползвали от стола на училището, който е затворен. Нужни са 50 устройства и толкова храна.
  4. Учителката Дидка Иванова събира средства или дарения на храна за крайно нуждаещи се семейства от ромската махала в Стара Загора.
  5. 3 семейства от общността на СУ "Св.Климент Охридски" в с.Камен се нуждаят от храна.
  6. В квартал Факултета, в 75-о училище, по последно преброяване, 275 ученици нямат устройства и достъп до интернет. Цената на едномесечен прекаран интернет за всички 100 домакинства е 5000 лева.
Ние можем да Ви съдействаме за горните дарения. Иначе - може да изберете кауза от тук. https://www.volontime.com/ https://www.redcross.bg/ https://platformata.bg/bg/kauzi.html/
Поздрави и бъдете здрави!
Горе
BulgarianEnglish