ДНК научен клас с Явор Денчев

Знаете ли, че науката може да бъде забавна и да разпалва креативност, докато развива логическо мислене у децата? Магията се крие в подхода на представянето й. За да спечелиш вниманието и разпалиш любопитството, са нужни една колба знания, щипка зашеметяващи научни демонстрации и няколко капки хумор. Нашите спиращи дъха научни шоу програми и забавни партита за рожден ден едновременно ще ви впечатлят, разсмеят и вдъхновят. А интерактивните ни научни класове и лаборатории ще разбълбукат онова така безценно детско приключенско чувство.

ДНК – Детски Научен Клас е създаден от Явор Денчев – магистър по микробиология (Университет на Виктория, Канада), учител и аниматор с дългогодишен опит както в България, така и в Канада. Целта ни е да покажем, че науката не е страшна скупчина от сухи формули и бледи картинки, а е изключително вълнуваща, интересна и полезна. Тя е начин на мислене и отваря врати към непознати светове и умения в децата.

Интерактивният научен клас на ДНК стимулира вроденото детско любопитство и приключенско чувство, развива въображението и оформя собствено разбиране за света чрез научни демонстрации, експериментиране с насока и свободно изследване. ДНК предлага иновативни и забавни образователни научни пакети от областта на Химията, Физиката, Науки за Земята и Биологията. Докато се забавляват и забъркват слузести отвари, разкриват невидими съобщения, или свързват електрически вериги, децата неусетно ще се запознаят с основните принципи на научната мисъл и ще развият въображението и изобретателността си.

Защо да изберем интерактивния научен клас на ДНК?

Интерактивен – Децата участват активно и пълноправно в процеса на обучението си със собствени идеи и експерименти според интересите и наблюденията си, търсят самостоятелно решения и изграждат собствен опит.

Интердисциплинарен – Смислово свързаните модули карат децата да мислят по-критически, да откриват модели на повтаряемост, да правят задълбочен анализ и вадят заключения, изграждайки собствен начин на мислене.

Стимулира комуникативни умения в децата. Развива фина моторика, фокус и внимание. Изгражда търпение и умения за работа в екип. Вдъхва самочувствие и учи децата на отговорност. Насърчава въображението, изобретателността и личната мотивация за успех.