Частно училище “Цар Симеон Велики” на “Алея на книгата” в Банкя

На 17 и 18 юли екипите на Частно училище „Цар Симеон Велики”, Частна гимназия по природни науки и предприемачество „Асен Йорданов” и Фондация Българска Памет ще участват в изложението „Алея на книгата“ в град Банкя. Там ще можете да научите повече за дейностите и мисията на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики”, както и да се възползвате от специални отстъпки.

На събитието ще бъдат представени двете части на учебното помагало „Моята България“, а всички желаещи ще могат и да се сдобият с него от специалния щанд на комплекса.

Изданията са реализирани съвместно между Фондация Българска Памет и издателска група „Просвета“ и въпреки че е предназначено основно за ученици между 5-12 клас, то е подходящо и за по-широка читателска публика, интересуваща се от българска история, за студенти в хуманитарни специалности и за специалисти, работещи в областта на историята и културата. 

Интересните тези и изследвания, застъпени в 40-те теми на помагалото „Моята България“ обхващат времето от праисторическата епоха по българските земи до рухването на тоталитарната система в България и са дело на най-авторитетните български историци – проф. д-р Пламен Павлов, проф. д-р Пламен Митев, проф. дин Лизбет Любенова, доц. д-р Веселина Вачкова и доц. д-р Даниел Вачков.