„Бандата на 1500-те” на гости в ЧОУ „Цар Симеон Велики”

Дата

Вълнуваща среща за възпитаниците и екипа на ЧОУ „Цар Симеон Велики” се осъществи в края на миналата седмица. С голямо вълнение и трепет, на територията на училището посрещнахме основателя на организацията „Бандата на 1500-те” Розалин Шмих, доброволците Ива и Вероника, заедно с четири от осиновените от тях кучета – Лале, Алма, Марио и Джак.

Близо 100 ученици от подготвителен до пети клас и техните класни ръководители присъстваха и с внимание изслушаха важните теми, свързани с бездомните кучета, каква да бъде реакцията на децата при среща с такива и как могат те да помогнат. Учениците научиха повече за дейността на „Бандата на 1500-те” и разходките в приютите, които организират и проследиха демонстрациите, с които специалните ни гости показаха как четириногите ни приятели „говорят” и как да разпознаваме техните действия.

Децата бяха активни участниците, а на финала зададоха своите въпроси, с което показаха ангажираността си към проблема с бездомните животни и желание за намиране на решението му. След това имаха възможност да погалят игривите Лале, Алма, Марио и Джак, които се чувстваха страхотно сред децата.

С днешното събитие обявяваме и тазгодишната кауза, която ЧОУ „Цар Симеон Велики” ще подкрепи със събраните средства на Великденския благотворителен базар, който ще се състои на 15 и 16 април, а именно дейността на „Бандата на 1500-те”. 

Срещата приключи с обещание, че следващият път тя ще се проведе в приюта, където малчуганите и техните родители, наставлявани от доброволците на „Бандата на 1500-те”, да разходят косматите опашатковци, както и да направят дарението от Великденския благотворителен базар.
Цялата галерия от снимки вижте тук.

Още
статии

BulgarianEnglish