Учители от Македония пристигнаха за практически обмен в ЧСУ „Цар Симеон Велики“


Учители от Средното общообразователно училище СОУ „Методий Митевски Брицо“ бяха на посещение за обмяна на опит и добри практики в Частно средно училище „Цар Симеон Велики“, което е обявено за „Иновативно училище“ от Министерството на образованието и науката и е Училище посланик на Европейския парламент. Учителите бях тук по покана на собственика на ЧСУ „Цар Симеон Велики, който е и председател на Фондация Българска памет.

Това е поредната инициатива, организирана и финансирана от д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет, която цели утвърждаване на добросъседския диалог и трансграничното сътрудничество в между хората от двете страни на границата.

Учителите от Средно общообразователно училище „Методий Митевски Брицо“ проследиха как протича един учебен ден за децата в ЧСУ „Цар Симеон Велики“. Те присъстваха на открити уроци в различни класове по информационни технологии, български език и приложни изкуства, запознавайки се с учебната програма, по която се работи с децата, проектните активности, допълнителните занимания, интерактивното обучение и разбира се организирането на учебния процес.

На екипната среща между преподавателите от двете училища бяха обменени добри и ефективни практики за обучение на деца и младежи. Преподавателите от Делчево се запознаха с иновативните методики, по които работят учителите от ЧСУ „Цар Симеон Велики“. Отделено бе обърнато специално внимание и на връзката и работата с родителите.

Гостите от Македония имаха възможността подробно да разгледат базата на училището, която е изградена и свързана с прилагането на комплексна педагогическа технология, разгърната в училищното пространство.

Само преди седмица педагози от детска градина „Весели Цветови“, гр. Делчево, Македония, начело с директорa на градината Биляна Симовска, бяха на практически обмен в Частна детска градина „Росица“ в София.