Спортни активности в ЧОУ „Цар Симеон Велики”

Дата

В динамичното, но в същото време все по-заседнало ежедневие, физическата активност е огромна необходимост от здравословна гледна точка, особено при подрастващите.

За Частно училище „Цар Симеон Велики” спортните занимания са от изключителна важност и отдаваме голямо значение в подбора им за нашите възпитаници. Ето защо всяка година допълваме възможностите за избор на активности, както в училищната програма, така и в извънкласните занимания, като се съобразяваме изцяло с желанията и нуждите на нашите ученици.

В портфолиото ни добавихме „Бойни изкуства” – новия спорт, който възпитаниците на ЧОУ „Цар Симеон Велики” и ЧГПНП „Асен Йорданов” могат да практикуват на територията на училището. Той представлява система от специални тренировки и самозащита на базата на всички бойни спортове, подходящи за деца и възрастни. Треньор е Стилиян Петров (Martial Arts Academy Stiliyan Petrov), карате киокушин 3-дан, световен шампион по карате, заслужил майстор на спорта и международен съдия. Той е съучредител на „Българска киокушин-кан федерация“ и треньор на националния отбор по карате за юноши и девойки. Завършил е Националната спортна академия „Васил Левски” с профил за треньор по карате. Има дългогодишен опит в обучението на деца от 4 до 15-годишна възраст.

В програмата за втория срок от учебната 2021/2022 година продължават да присъстват още футбол, баскетбол, плуване, таекуондо, модерни танци, народни танци, Zumba, Lady Fit. Многообразието дава възможност на нашите възпитаници да изберат най-подходящия за тях спорт – там, където се чувстват добре и на мястото си.

ЧОУ „Цар Симеон Велики” осъзнато поставя като приоритет здравното възпитание. Предлагаме на нашите ученици баланс чрез редовно пълноценно хранене и достатъчно физическа активност. Училището разполага със собствена кухня, която гарантира прясно приготвена здравословна и разнообразна храна в ежедневното меню, както и със спортен комплекс, включващ закрити басейн, тенис корт и спортен салон, открити футболно и баскетболно игрища със съответните спортни специалисти.

А когато преподавателите са толкова отдадени, няма как всичко, което правим, да не подейства благоприятно на децата!

Още
статии

BulgarianEnglish