Остават броени дни до началото на учебната година в ЧСУ “Цар Симеон Велики”!

Новата година започва на живо. Как ще продължи? Готови ли сме за преминаване в дистанционно обучение?

Първият училищен звънец е почти зазвънял. С трепетно очакване хиляди ученици и родители се подготвят за новата учебна година. След дистанционното приключване на изминалата година, наред с вълненията за първия учебен ден, стоят и много въпроси:

Как ще открием годината в ЧСУ “Цар Симеон Велики”?

Грижа за децата и безопасната и уютна обстановка са наши основни приоритети и през тази учебна година! В ЧСУ “Цар Симеон Велики” планираме вълнуващ първи учебен ден за нашите най-малки ученици. Екипът ни е взел всички необходими мерки за случването на един прекрасен и незабравим празник!  

Как да подготвим детето за първия учебен ден?

Най-важното е родители и учители да сме спокойни, позитивни и открити с нашите ученици. Учебната година започва на живо, като има вероятност обучението да премине дистанционно. 

Скъпи родители, есента по традиция си е деликатна със смяната на атмосферните условия – добре е да се погрижим за имунитета на семействата си. Прегръдката е най-силната имунна защита. Посрещнете и изпратете детето си на училище с прегръдка. Говорете с него, питайте го как е минал денят му, когато се прибере вкъщи. Всяка сутрин припомняйте какви са очакванията за поведение в училище.

Нашата задача е децата ни да са щастливи, уверени, интелигентни, мотивирани; да са любопитни, да задават въпроси и да се забавляват. 

Друг ключов фактор за засилване на имунитета на нашите деца е здравословното хранене. Именно тук те затвърждават своите добри хранителни навици и се запознават с принципите на здравословния начин на живот. За целта кухнята в ЧСУ “Цар Симеон Велики” предлага разнообразно меню от пресни и подбрани продукти, съобразено с индивидуалните нужди на всяко дете. 

В съчетание с това ЧСУ “Цар Симеон Велики” и ЧДГ “Росица” са разположени в подножието на Люлин планина и в близост до Витоша. Това местоположение предлага здравословна, спокойна среда и чист въздух, които позволяват на децата да създадат силна връзка с природата и да бъдат здрави и щастливи. 

Как ще помогнем на децата да се адаптират по-лесно?

Наша мисия е да развиваме силните страни на всеки ученик в ЧСУ “Цар Симеон Велики”, както и да работим с него индивидуално спрямо неговите нужди и интереси.

Целият екип се готви за първите дни, като обменят техники и добри практики, за да подпомага и да са най-полезни на учениците си в сферите на емоционалната интелигентност. Тече подготовката на онлайн класните стаи, за да може независимо къде се намират нашите ученици – да имат бърз достъп до ресурсите по всеки учебен предмет

Един от приоритетите ни е обучението да не е ограничено само в класната стая. За целта нашите ученици могат да изберат от широката ни програма с клубове, които развиват емоционална интелигентност, комуникационни умения, логично мислене и увереност. 

Друг наш приоритет е ранното профилиране, което подготвя нашите ученици за

професиите на бъдещето. В гимназиален етап възпитаниците на ЧСУ “Цар Симеон Велики” могат да изберат между Природни науки; Предприемачество; Софтуерни и хардуерни науки. 

В този труден период за цялото ни общество екипът на “Цар Симеон Велики” е напълно готов да отговори на всички Ваши запитвания и нужда от допълнителна информация.

Пожелаваме си успешна подготовка и весело откриване на учебната година!