Общността на Училище “Цар Симеон Велики” се обедини около хибридната среда на обучение

Дата

Допитахме се до родители и ученици за това как предпочитат да продължи обучителният процес в училището

В кризисната ситуация, в която се намираме, ЧСУ “Цар Симеон Велики” работи на пълни обороти в търсене на най-правилното решение за бъдещето на учебния процес. Сегашната действителност ни кара да преосмисляме целите си и да се учим бързо да реагираме и приспособяваме към новото “нормално”. 

С оглед на това екипът на ЧСУ “Цар Симеон Велики” се допита до родители и ученици (от 5-и до 12-и клас) в анкета за нагласите им към бъдещето на обучителния процес при нас. Резултатите от нея показват, че над половината от анкетираните са обединени около идеята за преминаване към обучение в хибридна среда, т.е редуване на онлайн и присъствено обучение. Поради тази причина екипът ни вече работи активно по изграждането на стратегия за хибридна учебна форма, за да може да улесним ежедневието на родителите, да се постараем учениците ни да не губят социалния контакт, но едновременно с това да спазим всички мерки за безопасност.

Крайното решение ще обявим официално след предстоящата консултация с Министерството на образованието и с Регионалното управление на образованието (РУО София – град).

Още
статии

BulgarianEnglish