Нашето училище е участник в програмата „Училище посланик на ЕП“

Нашето училище е сред първите 20 израни в програмата, за да покажат своето отношение, знания и умения на тема Европейски парламент, учениците подготвиха и реализираха редица интересни и полезни проекти. Ето какво се случи до момента в рамките на кампанията:

На 17 март, учениците от прогимназиален етап (5. – 7. клас) се събраха в един  от мултимедийните кабинети, за да изгледат презентация, изготвена от техен съученик. Презентацията запозна децата с интересна и полезна информация за Европейския съюз – неговата история, химн, флаг, значение.

Всички заедно

На 21 март отбелязваме Международният ден за борба срещу расовата дискриминация. По този повод в ЧСУ „Цар Симеон Велики“ уроците по различните предмети бяха посветени на видовете дискриминация. Момчетата и момичетата от 9. и 10. клас проведоха дебат на тема „Миграцията в ЕС“ пред публика – техни съученици от 6. и 7. клас. Всички се включиха в обсъждането, като изразиха позиция по темата.

Какво означава да си европеец

През изминалата седмица учениците от 9. и 10. клас се събраха, за да проведат дебат, свързан с Европейския парламент. Темата този път беше „Какво означава да си европеец“. Момчетата и момичетата обсъждаха европейски политики и ценности. Асоциираха темата и с идеите, заложени в книгата на Алеко Константинов „Бай Ганьо“.

Моята Европа

Учениците от начален етап участваха в забавен и творчески проект, посветен на страните от Европейския съюз. Всеки ученик получи контурна карта на една от държавите-членки, която трябваше да оприличи на някакъв образ и да доразвие в рисунка. Представяме Ви някои от интересните рисунки на малките европейци, а останалите – елате и разгледайте в нашия европейски кът на втория етаж.

Предстоят ни още много интересни проекти подготвени от учениците с подкрепата на учителите. Очаквайте в следващите новини!