Какво каза депутатът Христо Петров на ученици от ЧОУ „Цар Симеон Велики”

Дата

„Замисляли ли сте се, че има много общо между това, което са преживявали хората в миналото и това, което преживяваме ние сега?“. С този въпрос депутатът Христо Петров започна разговора си с учениците Виктория Петрова и Никола Борисов от ЧОУ „Цар Симеон Велики”. 

Децата бяха специални гости в Парламента и дадоха началото на кампанията на Фондация Българска Памет „Родолюбието – кауза, която си заслужава”.

„Този, който като вас знае и учи, ще знае все повече какво се е случвало и защо се е случвало и ще може един ден да решава проблемите, които имаме сега. Този, който не знае какви проблеми е имало, той ще бъде като мишка в лабиринт и няма да знае накъде да тръгне. Защото всъщност решенията са в миналото много повече, отколкото си мислим”, продължи той.

В смутните времена, в които живеем, кампанията „Родолюбието – кауза, която си заслужава” поставя на дневен ред необходимостта младите българи да бъдат възпитавани в любов към Отечеството и жажда за истината от ранна детска възраст.

Депутатът и вокалист на група „Ъпсурт” Христо Петров се обърна специално към петокласника Никола Борисов, който се увлича по историята: „Много е яко като има хора, които от малки се насочват към историята, защото за много от децата това са просто думички, а то всъщност е нещо като рецепта – рецепта за лекарство, което може да лекува проблемите ни. Обаче малко хора могат да я четат тази рецепта. Ако продължаваш да се стараеш в това ще можеш да ги четеш, и не само да ги четеш, а да ги пишеш тези рецепти. Дано запалиш и другите около теб”, завърши той.

Още
статии

BulgarianEnglish